Home » Wonen, zorg & welzijn » Dagopvang 'Warm Welkom'

Dagopvang 'Warm Welkom'

Waarom dagopvang?

Onze dagopvang richt zich op ouderen die thuis wonen, maar behoefte hebben aan sociaal contact, structuur en een zinvolle daginvulling. Een ziekte, beperking, geheugenproblemen, uw leeftijd of het ontlasten van uw naaste(n) kunnen redenen zijn om hierover na te denken. Het doel van onze dagopvang is u een zinvolle, gezellige en passende dag te geven, altijd onder begeleiding/toezicht van professionals. Zij zullen er, samen met de bewoners, voor zorgen dat u zich snel thuis zult voelen binnen de groep.

Wat houdt dagopvang in?

U maakt één of meerdere dagen twee dagdelen onderdeel uit van dezelfde woongroep bij Sint Anna. In een woongroep wonen 8 bewoners. U kunt samen met hen deelnemen aan de activiteiten van de woning en eetmomenten in de huiskamer. We bieden u daar iedere keer een warm welkom en maken er met u een mooie dag van.

Het sociale aspect van dagopvang is erg belangrijk. Vanwege ons dorpse karakter is de kans groot dat u oude(re) dorpsgenoten ontmoet. We stimuleren de verbinding met elkaar door de activiteiten die we ondernemen. Dat hoeven geen grootse activiteiten te zijn, vaak zit het in de kleine bezigheden zoals een kopje koffie drinken, een spelletje spelen of samen bekende liedjes zingen.

Andere voorbeelden van activiteiten die we met regelmaat organiseren zijn: wandelen, fietsen op de duofiets, beweegactiviteiten, bakken/koken (zintuigen prikkelen), muziek maken of luisteren, schilderen, knutselen en handwerken. Maar ook geheugentraining, of de krant (voor)lezen behoren tot de mogelijkheden.

Wij kijken vooral naar wat u wél kunt en wilt en stimuleren en motiveren u daarbij. Als u alleen aanwezig wilt zijn zonder actief te zijn dan is dat natuurlijk ook goed. 

Als u kiest voor dagopvang bij Sint Anna kiest u voor een gestructureerde dagindeling. U eet en drinkt gezellig met ons mee en als u dat wenst is er de mogelijkheid om te rusten. Waar nodig krijgt u hulp bij uw persoonlijke verzorging.

 

"Warm Welkom geeft mij de mogelijkheid om onder de mensen te zijn en actief te blijven.
Het biedt structuur en zorgt ervoor dat ik niet vereenzaam.
Het is echt een waardevolle toevoeging aan mijn week."

Mevrouw Mocking
bezoeker Warm Welkom

 

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal vragen die ons vaker gesteld worden. Klik op het plusje voor het antwoord op de vraag.

Wanneer uw situatie verslechtert, er een passende indicatie is en er een plek beschikbaar komt in de woongroep waar u als bezoeker komt zullen we u de mogelijkheid geven om bij Sint Anna te komen wonen. Is er daar nog geen plek vrij, maar bij een andere woongroep wel? Dan kunt u in overleg daar komen wonen.  

Het is ons streven om u, als dat nodig is, te laten wonen op de plek die u al kent als bezoeker. Deelname aan ‘Warm Welkom’ is daarom voor veel bezoekers / toekomstige bewoners prettig, omdat de overgang van thuis wonen naar wonen in een verpleeghuis minder groot en ingrijpend is.  

We kijken naar verschillende aspecten, man-vrouw verhouding, hobby’s en interesses, karaktereigenschappen en uiteraard ook naar ziektebeelden.  

Nee, wij kiezen er bewust voor om bezoekers van ‘Warm Welkom’ deel uit te laten maken van woongroepen. Dit kan betekenen dat er meerdere bezoekers per woongroep zijn, maar kan ook inhouden dat u de enige bezoeker bent.  

 

Wij hanteren een minimum van 2 dagen (van 2 dagdelen) gebruik van het ‘Warm Welkom’.  

In principe bezoekt u de woongroep niet tijdens feestdagen. Mocht u dit liever anders zien dan kunnen we de mogelijkheden met u bekijken. 

Tijdens uw bezoek kunt u gebruik maken van alle faciliteiten. U eet en drinkt samen met de bewoners van de betreffende woongroep. 

Zeker! U bent bijvoorbeeld van harte welkom bij de bingo, muziekmiddag, handwerkclub, herenclub etc. Deze activiteiten vinden veelal plaats in de brasserie van Sint Anna. Uw deelname aan dit soort activiteiten stimuleren wij. Uw contactpersoon zal met u afstemmen of u dit wenst.  

Praktische informatie en voorwaarden

U heeft een Wmo-indicatie of een Wlz-indicatie nodig om deel te kunnen nemen aan de dagopvang. De Wmo-indicatie kunt u via de gemeente Land van Cuijk aanvragen. De Wlz-indicatie kunt u bij het CIZ aanvragen.

Is uw indicatie geregeld en wilt u gebruik maken van de dagopvang bij Sint Anna? We plannen dan graag een kennismakingsgesprek in met de zorgbemiddelaar. In dit gesprek brengen we uw wensen voor de dagopvang in kaart en bekijken we hoe we u de juiste ondersteuning kunnen bieden.

De kosten worden voor een groot deel vergoed. Voor zowel de Wmo als de Wlz betaalt u een eigen bijdrage, deze is inkomensafhankelijk.

Meer informatie of aanmelden?

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling via onderstaande contactgegevens:

T: 06-82712382 of 06-82318305

E: zorgbemiddeling@sintannaboxmeer.nl

We hopen u snel te mogen ontmoeten.