Home » Werken bij » Collega's aan het woord » Welzijnsmedewerker Mariëlle

"Ik ben trots om hier te mogen werken"

Mariëlle Hutten werkt als welzijnsmedewerker bij Sint Anna. Onlangs was zij bij de introductiebijeenkomst voor alle nieuwe medewerkers die in de afgelopen maanden gestart zijn bij Sint Anna.

Een korte terugblik op de bijeenkomst en haar eerste periode bij Sint Anna.

“De voorstelronde was echt goed; wat een diversiteit zit er in onze organisatie. Ik leerde nieuwe functies kennen, zoals de rol van leercoach en de verpleegkundige met een specialistisch aandachtsgebied. Ieder heeft een eigen achtergrond, sommige komen al uit de zorg, maar velen hebben een ander pad genomen. Ik vond het ook bijzonder dat een collega na twee jaar bij een andere organisatie gewerkt te hebben weer teruggekeerd is bij Sint Anna. Dan moet Sint Anna wel écht bij je passen. Dat geeft mij vertrouwen, zo iemand kan overal aan het werk in de zorg, maar ze kiest ervoor om weer terug te komen bij Sint Anna.

Ineke (de bestuurder van Sint Anna) vertelde ons over de achtergrond van de organisatie. Ik vond het fijn om te weten waar Sint Anna en mijn collega’s vandaan komen en wat er allemaal gedaan is in de afgelopen jaren om tot het resultaat te komen wat Sint Anna nu behaald heeft.

Ik was verrast door de interactieve quiz over Sint Anna. De techniek werkte niet helemaal mee, maar het enthousiasme en improvisatietalent van mijn collega’s zorgde ervoor dat alsnog een heel leuk en leerzaam onderdeel was. Zo’n introductiebijeenkomst is op deze manier helemaal niet saai of stijf, maar juist heel leuk. Ik merkte als snel dat de lijnen kort zijn en dat hiërarchie geen rol speelt. Ik zat naast een nieuwe manager, maar ook bij een jong meisje dat als flexwerker werkt. Iedereen kent elkaar en helpt elkaar. We zijn samen nieuw, of je er nu 1 dag bent of al wat langer.

Ik vind het een goed idee dat iedereen tijdens zo’n bijeenkomst dezelfde informatie krijgt. Informatie die vanuit de organisatie komt, neutrale informatie. Anders ga je alleen af op meningen en ervaringen van collega’s, nu hoor je ook achterliggende gedachtes of andere context.

Nieuwe medewerkers krijgen een Sint Anna Tas. Ik ben zo blij met mijn tas! Ik loop er met trots mee door Boxmeer. Krijg er zulke leuke reacties op ook. Ik ben trots om hier te mogen werken en op het werk wat ik doe, dan is het extra leuk om dat met zo’n tas uit te stralen.”

Wil jij dit ook?

Ben jij bij onze volgende introductiebijeenkomst als nieuwe collega? Bekijk onze mogelijkheden. 

Alle vacatures